Orgonaház társasház lakásokhoz, tárolókhoz, közlekedőkhöz tartozó általános műszaki leírás
Általános ismertetés

Gödön, a 6801/24 helyrajzi számon, a Termál fürdő krt. 6. szám alatt 50 lakásos társasház épül. A lakások várható átadási ideje 2017. szeptember.

A társasház 3 emelettel; 1 + 2 szint + tetőtér elrendezéssel tervezett. A földszinti lakásokhoz saját tulajdonú és használatú kert, az emeleti lakásokhoz terasz kapcsolódik.
Minden lakáshoz tartozik egy gépkocsi parkolási lehetőség, valamint az épületen belül egy tároló. A lakások, valamint a tároló helyiségek két lépcsőházon keresztül közelíthetőek meg. A bejárat mellett kerülnek kialakításra a szemetes tárolók.

Az épület szerkezete

Az épület hagyományos 30-as kerámia tégla főfalakkal, monolit vasbeton födém szerkezetekkel, fa szerkezetű tetővel, hagyományos fedélszékkel, betoncserép héjalással készül. A lakások között a hangszigetelési előírásoknak megfelelő 25-ös Silka típusú hanggátló falazat, az aljzatoknál kopogó hang elleni szigeteléssel úsztatott beton kerül kialakításra.
Az épület külső homlokzatára 10 cm-es EPS polisztirol hőszigetelő rendszert színes műgyantás vakolattal kerül kialakításra, néhány helyen kőmintázatú burkolattal kiegészítve.
Az épület szerkezete és hőszigetelése a 2018. évben érvénybe lépő új energetikai követelményeknek is megfelel.

Nyílászárók
belső nyílászárók: dekorfóliás fa ajtók
homlokzati nyílászárók: műanyag erkélyajtók és ablakok (3 rétegű üvegezéssel), nyíló, illetve bukó-nyíló vasalattal, fehér színben
lakásbejárat nyílászárók: acéltokos biztonsági ajtó
Burkolatok

A burkolatok előzetes időpont egyeztetést követően (Kenedich Edit, 06 27 530 648) megtekinthetőek a beruházó gödi bemutatótermében:
Piramis Építőház Kft. 2132 Göd, Pesti út 131. www.piramisepitohaz.hu

Az alapárban választható burkolólap családok:

Zalakerámia Selma
Zalakerámia Legno
Zalakerámia Kapri

Az alapárhoz képest  + 1 000 Ft/m2 felárral az alábbi burkolólap családok is választhatóak:

Paradyz - Meisha I.
Paradyz - Meisha II.
Paradyz Vivida I.
Paradyz Vivida II.
Burkolat katalógus 2016.

Amennyiben az alapáras termékekhez képest további egyedi igény merülne fel a hideg burkolatok kiválasztásánál, tekintse meg a prémium csempeválasztékot az itt letölthető katalógusban. A katalógusban lévő árakból 3 000 Ft/m2 mint alapár, beszámításra kerül.

Az alaprajzon feltüntetett hideg- és melegburkolatok szabadon felcserélhetők.
A helyiségek burkolatának részben vagy egészben történő módosítás esetén 2500 Ft/m2 kivitelezési- és segédanyag felár kerül felszámításra. Ilyen esetre példa, ha a nappaliban eredetileg tervezett melegburkolatot hidegburkolatra váltja ki.

szobákban: laminált parketta, szegőléccel
fürdőszobában: kerámia padló és csempeburkolat 2 méter magasságig körben
konyhában: kerámia padló és csempeburkolat (burkolatmagasság a konyhapultnál az alsó és felső elemek között 60 cm)
WC: kerámia padló és csempeburkolat 1,1méter magasságig körben
előtérben: kerámia padlóburkolat lábazattal*
erkélyen: fagyálló greslap burkolat
Vizes helyiségek

Fürdőszoba:

Alföldi mosdó: Az alapár tartalmazza bruttó 10 000 Ft értékben
Kludi mosdó csaptelep leeresztővel: Az alapár tartalmazza bruttó 15 000 Ft értékben
H2O fürdőkád+kádláb+automata leeresztő: Az alapár tartalmazza bruttó 50 000 Ft értékben
Kludi kád csaptelep+zuhanyszett: Az alapár tartalmazza bruttó 25 000 Ft értékben

A kád előzetes műszaki egyeztetést követően zuhanytálcára kiváltható.

WC:

Alföldi kézmosó (külön wc esetén): Az alapár tartalmazza bruttó 8 000 Ft értékben
Alföldi Wc kagyló, (fali függesztett) + wc ülőke: Az alapár tartalmazza bruttó 20 000 Ft értékben
Grohe beépített wc tartály: Az alapár tartalmazza
Grohe nyomólap wc tartályhoz: Az alapár tartalmazza

A fürdő és a WC szellőzése természetes, vagy a szellőzést ventillátorok biztosítják, melyek zárt rendszerű szellőzőcsövön keresztül juttatják az elhasznált levegőt az épület tetősíkja fölé.

Konyha

Elektromos berendezések (főzőlap, sütő, egyéb) beszerelési lehetőségéhez a bekötési és csatlakozási pontokat biztosítjuk. Konyhabútor, előszobabútor és az elektromos berendezések a lakás vételárába nem tartoznak bele.

Elektromos berendezések

A lépcsőházak külön-külön kapják az energiát földkábelen. A lakások, közös helyiségek, fogyasztásmérői a lépcsőházban, illetve közlekedőkben kerültek elhelyezésre. A tárolók világítása, a térvilágítás, a lépcsőházak világítása, a kazánház, a ház közös fogyasztásmérőjére van kötve.
Lakásonként 1×32 Ampert biztosítunk. Minden lakás külön mérőórával rendelkezik.
A lakások villamos felszereltsége megfelel a szabványban előírt igényszintnek. A szobákban dugaszolóaljzat van, fürdőszobában borotva, hajszárító, mosógép csatlakozó, konyhában villanytűzhely fix bekötéssel, konyhai gépeknek dugalj van kiépítve.
Minden helységben középlámpa csatlakozást biztosítunk a mennyezeten. Lámpatestek nem kerülnek kiépítésre.
Az épületben egy egységes és korszerű gyengeáramú hálózat kerül kiépítésre, amely magában foglalja a kaputelefon, telefon, kábel TV, internet hálózatot. A lépcsőházi kapun történő bejutást intelligens kaputelefon-rendszer teszi lehetővé.

Fűtés, használati hideg-melegvíz ellátás, csatorna

Az épületben központi kazánház kerül kialakításra, amelyben Viessmann típusú gázkazánok és melegvíz tartályok gondoskodnak a ház fűtéséről és melegvíz ellátásáról.
A lakások fűtési rendszere kétcsöves, radiátoros, melyet fehér színű, acéllemez lapradiátorok, illetve a fürdőszobákban thermosztatikus szelepekkel szerelt törölközőszárító radiátorok biztosítanak. Lakásonként önálló mérőórák szavatolják a pontos, fogyasztás alapján történő elszámolást a hideg- és használati meleg víz, valamint a fűtési energia esetében.
A vízhálózat 5 rétegű oxigéndiffúzió ellen védett műanyag csőből készül, melynek a belső és külső rétege térhálósított polietilén, a középső alumíniumrétegét pedig két speciális ragasztóréteg veszi körül.
A fürdőszobában kialakításra kerül víz- és szennyvíz oldali mosógép csatlakozás. Minden fürdőszobában a szellőztetés ventilátora a mennyezeti világítással együtt kapcsolható.

Felületképzések

Festett fal és födém műanyagbázisú diszperzit fehér festékkel.

Dunakanyar Építő Kft.